17.2.2014

Minttu tiineysröntgenissä - kuusi pentua näkyvissä

Tänään maanantaina 17.2.2014 on Mintun 58. tiineysvuorokausi. Kävimme katsomassa tilannetta pintaa syvemmältä, nyt röntgenin avulla. Pentuja näyttää olevan kuusi, ja röntgenkuvia tulkinneen ell Katja Kyröläisen mukaan ne ovat hyvän kokoisia.


Mintun kohdun sisältö kuvattuna vasemman kyljen puolelta.


Mintun kohdun sisältö kuvattuna suoraan päältä.
Odotetun Vongoivan J-pentueen teoreettinen laskettu aika 63 tiineysvuorokauden mukaan olisi tämän viikon lauantaina, 22.2.2014. Tästä tulee mielenkiintoinen viikko. Onneksi Leila, keravalainen erittäin kokenut kasvattaja (Kennel Hermans, http://www.easynetti.com/company_3.jsp?id=1546) on jälleen kerran lupautunut auttamaan pentueen synnytyksessä.

Mintun tiineyden alkupuoliskolla olin näkevinäni Mintun hämmennyksen kehon muuttuessa, ja varsinkin agilityn  hyvin aktiivisen treenaamisen ja kilpailemisen jäävän pois. No, vielä tulee aika treeni- ja kisakentille paluuseen.


Unelmoiko Minttu agilitystä?
Nyt ison mammamasun kanssa Mintun mieliasento on kyljellään, tai vielä useammin selällään makaaminen. Minttulaisella on niin kovin hyvä luonne - vain yksi katse, ja koirani häntä aloittaa villin ja iloisen heilumisen. Kovin reippaasti Minttu vielä lenkkeilee, mutta toki nyt jo normaalia lyhyempiä matkoja. Nykyisestä painavasta tilasta huolimatta korttelirusakon bongaaminen saa Mintun sykkeen nousemaan edelleen nopeasti ja korkealle...

Sain keravalaisen Yönhaltijain kennelin (http://personal.inet.fi/koti/eija.pyokari/) Eijalta lainaksi saman ison ja toimivan pentulaatikon, missä myös Vongoivan D-pentue ja I-pentue ovat syntyneet. Tuskin Minttu kuitenkaan muistaa varhaislapsuuttaan tuossa pentulaatikossa ;-).

Mintun vatsan karvoitus on varissut jo lähes kokonaan pois, antaen esteettömän reitin pennuille maitobaariin. Talven hyisiä ja kuraisia säitä varten sain Eijalta lainaksi myös erittäin pitkälle mietityn ja todella toimivan "äitiyshaalarin". Se suojaa sekä selän, että koko vatsanalusen. Nisät pysyvät lämpiminä ja puhtaina.

Jos olet kiinnostunut reippaan ja taitavan Mintun sekä komean herrasmiehen Nekun jälkeläisestä, otapa yhteyttä. Ensikontaktit toivon sähköpostitse: paula.ruotsalainen_at_kolumbus.fi. Alustavia varauksia pentueesta on jo joitakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti