20.1.2014

Ihana Minttu ja komea Nekku odottavat perheenlisäystä

Vongoivan J-pentue toiveissa helmikuun loppupuolella :-)

Iloisia uutisia - ihana Minttu (FI MVA, JV11, TK1 Vongoivan Druna) on tiine! Kävimme kahteen kertaan juuri ennen joulua Lempäälässä, terveen, hyväluonteisen, komean ja suvultaan sopivan Nekun eli Punapihlajan Netturin luona astutusreissulla. Tänään 20.1.2014 on ultraäänitutkimuksella varmistettu ne tiineyden merkit, joita olen jo silmämääräisesti nähnyt. Jos tiineys ja synnytys sujuvat ongelmitta, Vongoivan J-pentue syntyy viikon 8 loppupuolella, 63 tiineysvuorokauden mukaan laskien. Sydämellinen kiitos Virpille, Nekun omistajalle, että otit meidät vastaan niin lyhyellä varoitusajalla, uroksen vaihtumisen vuoksi. Samoin myös lämpimät kiitokset Riitalle ja Merjalle, tämän toiveissa olevan pentueen taustavoimille!

Odotettavan pentueen emon ja isän terveystutkimusten tulosten, luonteiden ja ulkonäön perusteella toiveissa on terveitä, selväpäisiä, yhteistyöhaluisia, reippaita ja todennäköisesti punaruskea ja/tai ruskean ja valkoisen kirjavia, puolipitkä- tai pitkäkarvaisia pentuja. Ultrassa näkyi 5 - 6 pentua, mutta käymme Mintun kanssa vielä röntgenissä vähän ennen synnytystä. Pidetään peukkuja, että Mintun tiineys ja synnytys sujuvat ongelmitta.

Odotettavan pentueen sukutaulu: http://jalostus.kennelliitto.fi/frmSukutaulu.aspx?RekNoE=ER44495/10&ReknoI=FI37771/10

Pentueen ilmoitus Islanninkoirat ry:n A-pentuelistalle: http://www.islanninkoirat.com/odotettavatA.pdf (selaa lista loppuun saakka)

Mintun kaikki terveyskokeiden tulokset sekä agility- ja tokotulokset löytyvät täältä:
http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=ER44495%2F10

Vastaavat tiedot Nekusta ovat tämän linkin takana:  http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI37771/10&R=289

Nekusta löytyy tietoja myös kasvattajansa Merja Korhosen Punapihlajan kennelin sivuilta: http://www.punapihlajan.com/   Nekun isä on Islannista tuotu Bjartur eli FI MVA FI TVA RU MVA Kersins Bjartur II, yksi rodun harvoista tokovalioista Suomessa. 

 Nekku on myös 7.1.2013 syntyneen Tunturiketun kennelin (http://www.elisanet.fi/riitta.lumiluoto/) viimeisimmän pentueen isä.

Jos olet kiinnostunut Mintun ja Nekun pennusta, otapa yhteyttä, kerron mielelläni lisää. Muutamia alustavia varauksia on jo, varsinkin agilityä ja tokoa harrastavista perheistä. Ensimmäiset yhteydenotot toivon sähköpostitse (paula.ruotsalainen_at_kolumbus.fi  ; korvaapa edellä olevassa osoittessa  _at_  @-merkillä). Olen työn ja harrastusten vuoksi varsin hankalasti tavoitettavissa puhelimitse.

Tässä alla on kuvia "joulutontuista", Mintusta ja Nekusta sekä Mintun lähisukulaisista. Lisää valokuvia Mintusta, Stellasta, Kelmistä, Ingasta, Ronista, Vongoivan D-pennuista ja I-pennuista sekä pyhä birman kissoistani, bengaleistani sekä kasvattamistani seitsemästä Vongoivan birmapentueesta ja kahdesta aikaisemmasta Vongoivan islantilaispentueesta löytyy täältä: http://www.flickr.com/photos/59026638@N08/sets/




Nekku ja Minttu ensimmäisellä astumisreissulla, 21.12.2013.




Minttu ja Nekku toisen astumisen jälkeen 22.12.2013. En ehtinyt saada takkia pois päältä, kun koirat olivat jo nalkissa... Ihastus oli molemmin puolista :-)


Komea Nekku eli Punapihlajan Nettur.

Nekulla on mahtava turkki ja hännässä pitkälle reiden puoliväliin ulottuva jouhet.



Minttu lentää kohti maaliestettä Janakkalassa agilitykisoissa 6.10.2013. Minttu rakastaa  agilityä, ja kilpailee kanssani medi3-luokassa. Edustamme Järvenpään Agilityurheilijoita.



Mintun emo Stella eli FI MVA, TK1, BH Runestone Mocha Latte. Toin Stellan USAsta marraskuussa 2007. Oikein paljon kiitoksia, Elaine (http://www.runestoneicelandics.com/). Myös Stella kilpailee kanssani agilityn medi3-luokassa. Stella on melkoinen mehiläiskuningatar - kahdessa pentueessa (Vongoivan D- ja I-pentueet) se on synnyttänyt yhteensä 17 pentua. Kummankin pentueen viimeiseksi syntynyt pentu valitettavasti menetettiin.

Mintun isä, Kelmi eli C.I.B FI MVA LV MVA EE MVA LT MVA LT JMVA EE JMVA LVV-06 TK1 TK2 BH Astvinur Eldur, on Ruotsin tuontini. Kiitos oikein paljon, Ulrika (http://astvinur.islandshundar.teliaweb.se/ ). Kelmi on iloinen ja mutkaton koira, rakastaa tokoa ja agilityä. Kelmin kanssa kilpailen tokossa VOI-luokassa sekä agissa medi3-luokassa.  


Lokakuussa 2013 otetussa kuvassa Stella kahden tyttärensä eli Mintun ja Ingan kanssa. Vongoivan Inga syntyi 15.5.2013.


Minttu kerrankin hetken paikallaan ;-)


Mintun kaunis pää.
 

Vongoivan Drafna eli Rally ja Minttu kirmaamassa Sipoossa jäällä, hienossa talvisäässä.

Ja se Mintun leveä hymy, joka aktiivisuuden ja kontaktin pitämisen vuoksi oli yksi syistä, miksi isosta Vongoivan D-pentueesta halusin jättää itselleni juuri tämän tytön. Miljoona kiitosta myös Leilalle, todelliselle koirankasvatuksen asiantuntijalle :-)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti