16.3.2014

Nyt meillä on jo hampaatkin

Vongoivan J-pentue on nyt täyttänyt 3 viikkoa. Maitohampaat ovat jo puhjenneet kaikille, ja Minttu imettää selvästi keskittyneenä pienten naskaleiden aiheuttaman kivun unohtamiseen. Painot ovat nousseet edelleen mainiosti. Tänään sunnuntaina 16.3. pennut painoivat 1650 g - 1885 g. Viime päivityksen jälkeen Mintulle tuli äkillinen ja raju suolistotulehdus, mutta siitä selvittiin nesteytyksen, Tylosin-kuurin sekä erilaisten vatsaa rauhoittavien ravintolisien avulla. Onneksi kukaan pennuista ei saanut vastaavia oireita, kaikki olivat normaalin pirteitä, ja painot nousivat koko ajan. Minttu imetti urheasti, vaikka myös peräpäästä poistui nestettä aivan liian paljon.

Pentujen motoriikka on kehittynyt kovasti viikon aikana. Nyt tehdään jo pieniä spurtteja, vaikka lopputulos olisikin kuonolleen tai pyllylleen tuiskahtaminen. Kaveria läpsitään naamalle, vedetään hännästä tai korvasta. On se mukavaa, kun on monta kaveria. Myös lelut ovat alkaneet olla kiinnostavia. Ensimmäinen ulvontakin on kuultu. Kun talouden aikuiset islantilaiset alkoivat kutsua kaukaa kuulunutta hälytysajoneuvoa takaisin laumaan, myös Jofridur yhtyi konserttiin kokoonsa nähden varsin voimakkaalla ulvomisella ;-)

Pentujen kirsut näyttävät tummuvan yksilöllisellä viiveellä. Johannan kirsu on jo aika ruskea, Jakilla on vasta muutama ruskea täplä kirsussaan. Kaikille pennuille tulee ruskea pigmentti kirsuun, huuliin ja silmäluomiin, kuten vanhemmillaankin on.

Vongoivan J-pentue on jo luonnoksena viety Omakoira-palvelun avulla Suomen Kennelliiton tietokantaan.Vongoivan kasvattajanimellä  näkyy Suomen Kennelliiton Jalostustietokannassa eli KoiraNetissä  (http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKasvattaja.aspx?K=VONGOIVAN&R=289) Mintun  kohdalla jo yksi pentue, vaikka J-pentujen nimiä ei tietokannassa näy ennen tunnistusmerkintää ja rekisteröintiä. Myös pentujen isän omistaja on jo hyväksynyt sähköisen astutustodistuksen. Rekisteröin pennut jo käyttämilläni työnimillä: Vongoivan Jökull, Jaki, Jarpur, Jodis-Eyja, Johanna ja Jofridur. Kunhan pennut täyttävät 5 viikkoa, tunnistusmerkitsijä ja Kennel Herman'sin omistaja Leila Ekroth  (http://www.easynetti.com/company_3.jsp?id=1546) tulee tänne kotiimme asentamaan pennuille mikrosirut. Sirutuksen ja rekisteröintimaksun suorittamisen jälkeen pentue näkyy melko pienellä viiveellä Koiranetissä ja pentujen rekisterikirjat lähetetään minulle.

Vongoivan J-pentue sai eilen lauantaina ensimmäisen vieraansa. Pentujen isän Nekun (Punapihlajan Nettur) omistaja tuli tapaamaan pentuja, erityisesti Johannaa. Alkavalla viikolla, varsinkin viikonloppuna pennut saavat lisää vieraita. Silloin myös selviää, varmistuvatko nyt alustavina olevat varaukset. Pennuista voi edelleen tehdä kyselyjä, jos alustavia varauksia peruuntuu. Minut saa parhaiten kiinni sähköpostitse: paula.ruotsalainen_at_kolumbus.fi.

Alla olevat uusimmat valokuvat otin tänään sunnuntaina 16.3.2014.

Vongoivan Jökull (suklaa-valkoinen uros)

Vongoivan Jökull miettii, hiljenisikö tuo kamera, jos linssiä lipaisisi oikein kunnolla.

Kasvattajahan edistyy, viime viikon kuvaussessiossa ei vielä ollut leluja.
Tämä solmulelu taitaakin olla minun!

Vongoivan Jaki (punainen uros valkoisin merkein)

Myös Jaki innostuu leluista.

Antaisi tuo paparazzi mun leikkiä rauhassa!

Jos oikein tuijotan, lähtisikö tuo kameran raksuttelija?


Vongoivan Jarpur (suklaa-valkoinen uros)

Jarpur pinkoi lelukasan ohi, olikohan Mintun Maitobaari mielessä.


Minnekäs se Minttu-Mamma on mennyt?
 
Onhan tuo kasvattaja ihan kiltti, mutta ei se Mammaa korvaa.


Vongoivan Jodis-Eyja (punainen narttu valkoisin merkein)

Jodisilla oli valinnan vaikeutta lelukasasta.

Eikös vaaleanpunainen ole tyttöväri?
Hieman vakava katse - taas tuo musta esine, joka raksahtelee.

Vongoivan Johanna (suklaa-valkoinen narttu)

Johanna tutkii leluja, mikä olisi kivoin.

Tätähän voi käyttää vaikka tyynynä leuan alla.

Kohta on nälkä, missähän Minttu-Mamman Maitobaari on?


Vongoivan Jofridur (suklaa-valkoinen narttu)

 
Jofridurilla oli kiire lelukasan ohi.
 
 
Kyllä Mamman maito jo maistuisi...

 



Eikä tuo kasvattajakaan osaa Minttu-Mamman Maitobaariksi muuttua.





 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 

2 kommenttia:

  1. Nämä ovat kyllä niin suloisia! Vähän väliä käyn täällä päivittelemässä, joko olisi uutta tilapäivitystä tullut ällösuloisista penneleistä! :) <3

    VastaaPoista
  2. Voi voi kun sydän sulaa! Jos mulla olisi vain kaksi koiraa niin kyllä anelisin yhtä pentua itselleni :)

    VastaaPoista