3.3.2014

Vongoivan J-pentue 10 vrk iässä

Vongoivan J-pentueen syntymästä on nyt kulunut 10 vrk. Kaikki pennut ovat kasvaneet hurjaa vauhtia, syntymäpainot on jo tuplattu. Sunnuntain  2.3.2014 punnituksessa pentujen painot vaihtelivat 770 - 910 g. Silmät eivät vielä ole auenneet, mutta se ei haittaa ryömimisvauhtia, kun Minttu-mamman maitobaari saapuu pentupesään. Kirsuihin alkaa tulemaan väriä. Mitä todennäköisimmin ainakin kaikkien suklaa-valkoisten pentujen kirsut, huulet ja silmäluomet muuttuvat ruskeiksi.

Minttu on osoittautunut loistavaksi emoksi, jo tämän ensimmäisen pentueen hoitamisessa. Pentupesä on erittäin puhdas, maitoa näyttää riittävän, pentujen painot nousevat ja pennut ovat varsin tyytyväisen oloisia elämäänsä. Minttu lähtee mielellään jo pitemmille lenkeille, ja kävelyvauhti on normaalin ripeä. Minttu näyttää tulleen johtopäätökseen, että kyllä tästäkin uudesta tilanteesta selvitään.

Mikäs on Minttu-mamman köllöttäessä kasvattajan vuoteella, josta näkee hyvin pentupesän tilanteen...

Ja missäs se ruokakuppi viipyy?

Alla on 1.3.2014 otettuja kuvia Vongoivan J-pentueesta, jonka sukutaulu on tässä: http://jalostus.kennelliitto.fi/frmSukutaulu.aspx?RekNoE=ER44495/10&ReknoI=FI37771/10

Pennuista Vongoivan Johanna ja Vongoivan Jofridur on varattu. Muista on tehty alustavia varauksia, mutta kumpaakin sukupuolta voi vielä kysellä. Minut saa varmimmin kiinni sähköpostitse: paula.ruotsalainen_at_kolumbus.fi.

Vongoivan Jökull

Jökull on nyt maaliskuun alussa pentueen suurin, ryömii hyvin reippaasti ja päämäärätietoisesti, suorinta reittiä Minttu-mamman nisille. Sitten kun masu on täynnä, uni maittaa hyvin.

Suklaa-valkoinen urospentu, Vongoivan Jökull

Jökull nukkuu tyytyväisenä.
 Vongoivan Jaki

Puna-valkoinen urospentu Vongoivan Jaki on tätä kirjoitettaessa maaliskuun alussa pentueen kolmanneksi painavin. Jaki ottaa asiat rauhallisesti, ei hötkyile Mintun nisille pahimpaan ruuhkaan, mutta viihtyy sitten siellä pitkään.




Puna-valkoinen urospentu Vongoivan Jaki


Vongoivan Jaki

Vongoivan Jarpur

Suklaa-valkoinen urospentu Vongoivan Jarpur on nyt maaliskuussa pentueen kevyin, kuten oli jo pentueen syntymäpäivänä. Jarpurissa on iso luonne pakattuna tiiviisti. Pentu on erittäin sinnikäs nisillä, ryömii isompien pentuen yli tai ali, ja on sitten nisillä, kunnes on taas tyytyväinen.



Suklaa-valkoinen urospentu Vongoivan Jarpur

Jarpurin komea pää.

Vongoivan Jodis-Eyja

Puna-valkoinen narttupentu, Vongoivan Jodis-Eyja, oli sunnuntaina 2.3.2014 punnituksessa pentueen toiseksi kevein, mutta silti yli 800 g. Jodis-Eyjalla on tarmokas ryömijä, kun Minttu-mamma ja maitobaari saapuvat pentupesään.

Puna-valkoinen narttupentu, Vongoivan Jodis-Eyja




Vongoivan Jodis-Eyja

Vongoivan Johanna


Sulkaa-valkoinen narttupentu Vongoivan Johanna oli välillä pentueen painavin, nyt maaliskuun alussa Johanna oli toiseksi painavin. Johannalla on tehokas ryömintätekniikka maitobaariin ;-) Johannan pää on kovin kaunis.



Suklaa-valkoinen narttupentu Vongoivan Johanna.

Vongoivan Johannan ilmeikäs ja kaunis pää.

Vongoivan Jofridur

Suklaa-valkoinen narttupentu Vongoivan Jofridur oli sunnuntaina 2.3.2014 punnituksessa pentueen kolmanneksi kevyin. Kuten veljensä Jarpurilla, myös Jofridurilla on iso luonne tiiviisti pakattuna ;-)

Suklaa-valkoinen narttupentu Vongoivan Jofridur

Vongoivan Jofridur. Avaatkohan kohta silmäsi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti