1.4.2013

Vongoivan kenneliin toiveissa islanninlammaskoirapentue

Yhdysvaltojen Pennsylvaniassa syntynyt Stella eli FI MVA, TK1, BH Runestone Mocha Latte  keinosiemennettiin maaliskuun 2013 puolivälissä C.I.B multich V-2005 Tunturiketun Ronin pakastespermalla. Ronin sperma kerättiin talteen toukokuussa 2008. Samana päivänä Roni kastroitiin. Sitä ennen Roni oli astunut suurella innolla ja antaumuksella kaksi islantilaisnarttua, ja on Tunturiketun O-pentueen sekä Punapihjalan L-pentueen isä.


Vongoivan kennelin koirat juhannuksena 2012, vasemmalta: Kelmi, Minttu, Roni ja Stella.

Stella on osoittanut suuren fertiilisyytensä saatuaan 11.7.2010 yhteensä 9 pentua toisen islantilaisurokseni Kelmin (C.I.B. multich TK1, TK2, BH Àstvinur Eldur) kanssa. Pennuista viimeisin menehtyi syntyessään, lopuista kahdeksasta pennuista kasvoi reippaan kokoisia ja iloisia islanninlammaskoiria, Vongoivan D-pentue: tytöt Depla, Dimma, Dina, Disa, Drafna, Drifa, Druna ja uros Dreki. Vongoivan D-pennuista on juttuja: www.vongoivan.fi ja kuvia: http://www.flickr.com/photos/59026638@N08/sets/ Tietääkseni Vongoivan D-pentue on edelleen suurin Suomessa rotuun syntynyt pentue. Siinä toteutui hyvin kennel- ja kissalatoimintani yksi tärkeimmistä periaatteista, sukusiitosasteen hallitseminen. Piilevien perinnöllisten sairauksien mahdollisuus vähenee, pentueen koko on suuri ja pennut ovat isokokoisia, kun pentueen vanhemmat ovat mahdollisimman kaukaisia sukulinjoiltaan.

Lähdin toteuttamaan kallista keinosiemennyshankettani, koska uskon Stellan ja Ronin toivottujen jälkeläisten olevan terveitä, toimintakykyisiä ja ulkomuodollisesti varsin hyvin rotumääritelmän vaatimusten mukaisia.

Stella kilpailee kanssani agilityn medi3-luokassa sekä tokossa AVO-luokassa. Roni oli tyttäreni Kajsan ensimmäinen kisakoira, päästen useampana vuotena agilityn SM-kilpailuihin sekä agilityn MM-joukkueen karsintakilpailuihin.


Stellan ystävällinen ilme, vähän lumisena ;-)
Stella vauhdissa
 Stellan kaikkien terveystutkimusten tulokset sekä näyttely-, koe- ja kilpailutulokset löytyvät Suomen Kennelliiton jalostustietokannasta: http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=ER28536/08&R=289

Samasta tietokannasta löytyvät myös Ronin vastaavat tiedot: http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FIN30071/02&R=289

Kerron lisää uutisia Stellan ja Ronin pentueen odotuksesta lähiviikkoina. Kaikki kysymykset ovat tervetulleita. Toivotun pentueen vanhempia Stellaa ja Ronia sekä muita islantilaisiani Minttua ja Kelmiä on mahdollisuus tulla tapaamaan Keravalle. Toivon yhteydenottoja aluksi ensisijaisesti sähköpostitse: paula.ruotsalainen_at_kolumbus.fi (korvaa _at_ @-merkillä), tai iltaisin puhelimitse (+358 40 5080812). Vongoivan kissalaan on toiveissa pyhä birman kissan pentue!



Roni mietteliäänä


Roni rakastaa agilityä :-)







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti