26.6.2013

Birmapojista Vongoivan Hugo on vielä varattavissa

Aika kuluu kuin siivillä. Lilanaamioiset veljekset Vongoivan Hannes ja Vongoivan Hugo syntyivät 30.4.2013, ja ovat nyt kahdeksan viikon ikäisiä. Pojat ovat kehittyneet niin fyysisesti painossa kuin kaikissa pienen kissan taidoissakin huimaa vauhtia. Nyt mennään pitkin pentuhuonetta kuin kaksi hämähäkkimiestä, vauhtia riittää! Kummallakin pojalla on varsin isot tassut, minkä perusteella heistä todennäköisesti kasvaa varsin isoja birmauroksia.


Vongoivan Hugo ja Hannes leikkimässä.


Vongoivan Hugo odottaa sopivaa hetkeä huiskan nappaamiseksi :-)

Sekä Hannes että Hugo ovat perineet emoltaan, lilanaamioiselta Biretiltä (IC SBI c Vongoivan Biret) upean väriset silmät.



IC SBI c Vongoivan Biret, Hanneksen ja Hugon emo. Kissanäyttelyissä jokainen Biretiä arvioinut tuomari on kiittänyt vuolaasti Biretin silmien voimakasta, vähän turkoosiin vivahtavaa sinistä väriä.

Kuten emollaan, myös Hanneksella ja Hugolla on hohtavan valkoinen turkki muualla paitsi pointtikohdissa - korvissa, hännässä, kuonossa. Sukkia ja kiiloja Hanneksella ja Hugolla ei tule näkymään vielä pitkään aikaan, koska kontrastia sukan rajan ja rungon värin välille ei vielä ole kehittynyt. Tämä on varsin tyypillistä lilanaamioisille ja muille vaalean sävyisille birmoille.


Vongoivan Hannes riehuu huiskan kimpussa. Kivaa on!

Molemmat pojat, Hannes ja Hugo, ovat osoittautuneet luonteiltaan oikein reippaiksi ja sosiaalisiksi birmoiksi. Varsinkin Hugolla on hyvin herkästi käynnistyvä rukki. Kun otan pienen metallikarstan ja ryhdyn harjaamaan Hugon turkkia, poika hyrähtää lähes välittömästi äänekkääseen kehräämiseen.


Vongoivan Hugo on juuri nappaamaisillaan huiskan kiinni...
Vongoivan Hanneksen ja Hugon aikaisin mahdollinen luovutuspäivä on 25.7.2013. Luovutettaessa Vongoivan pyhä birman pentu on:
  • Rekisteröity Suomen Kissaliittoon
  • Tunnistusmerkitty mikrosirulla
  • Veriryhmä on määritetty
  • Eläinlääkärin tarkastama
  • Rokotettu kahdesti kissaruttoa ja kissaflunssia vastaan
  • Madotettu vähintään kahteen kertaan
  • Painaa vähintään 1200 g
Kasvattini omistaja saa pennun ostovuonna jäsenyyden Pyhä Birman Kissa ry:een. Jos kasvattini uusi omistaja lähtee kokeilemaan kissanäyttelyitä, hän saa myös jäsenyyden valitsemaansa Suomen Kissaliiton jäsenyhdistykseen pennun ostovuonna.

Kasvattajana pyrin pentueen vanhempien valinnalla jo ennalta ehkäisemään piilevien perinnöllisten sairauksien esiintymistä. Terveystietojen saaminen usean sukupolven ajalta ei kuitenkaan aina ole helppoa. Vongoivan pyhä birman kissoilla on pentutakuu. Jos kasvattini menehtyy ennen 1 v ikää, ja jos menehtymisen syyksi todetaan Evirassa suoritetun ruumiinavauksen perusteella perinnöllinen piilevä sairaus, korvaan kasvattini ostajalle pennun myyntihinnan kokonaisuudessaan, tai ostajalla on oikeus valita seuraavasta pentueesta toinen samantasoinen pentu korvauksetta.

Vongoivan Hannes on jo varattu. Vongoivan Hugolle etsin rakastavaa ja turvallista kotia. Hugon kirsun päälle kehittyneen vaalean ohuen viirun vuoksi hän on lemmikkitasoinen birma.

Vongoivan Hannes on jo varattu.


Vongoivan Hugo on vielä varattavissa. Tassujen koon perusteella Hugostakin on tulossa varsin reippaan kokoinen birma.
Hannes ja Hugo ovat jo saaneet ensimmäisen madotuksen, ensimmäisen yhdistelmärokotuksen kissaruttoa ja kissaflussia vastaan, heidät on mikrosirutettu sekä veriryhmä on tarkistettu. Sekä Hannes että Hugo ovat B-veriryhmää, kuten emonsa Biret sekä isänsä cremenaamioinen GIC SBI e Kolmikulman Hercules.

Kasvatan myös islanninlammaskoiria, joten kaikki Vongoivan pyhä birmat ovat tottuneet koiriin ja niiden ääniin.

Yhteydenottoja toivon ensisijaisesti sähköpostitse: paula.ruotsalainen_at_kolumbus.fi. Kerron mielelläni lisää Hurmuri-Hugosta :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti